Themasports

Για ακόμη ένα Γκραν Πρι ο Μαξ Φερστάπεν ήταν κυρίαρχος και έφτασε σε άνετη νίκη. Εντυπωσιακές για ακόμη μία φορά οι ΜακΛάρεν των Νόρις, Πιάστρι. Τέταρτος ο poleman Χάμιλτον, πιο χαμηλά οι Φεράρι!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεχίζει να κάνει... πλάκα ο Μαξ Φερστάπεν!

Παρόλο που έχασε την pole από τον Λίους Χάμιλτον, ο Ολλανδός τον πέρασε στην πρώτη στροφή και τελικά κέρδισε την πρωτιά στο GP Ουγγαρίας, πετυχαίνοντας την ένατη νίκη του στη φετινή σεζόν και ανεβάζοντας τη διαφορά του στη συνολική κατάταξη στους 110 πόντους!

Μάλιστα, η Red Bull έγραψε ιστορία, αφού πέτυχε τη 12η συνεχόμενη νίκη της σε Γκραν Πρι, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, το οποίο κρατούσε η ΜακΛάρεν των Αΐρτον Σένα και Αλέν Προστ για 35 χρόνια!

Εντυπωσιακές για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο ήταν οι βελτιωμένες ΜακΛάρεν, με τον Λάντο Νόρις να τερματίζει δεύτερος και να ανεβαίνει σε ένα ακόμη podium μετά το Σίλβερστοουν.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σέρτζιο Πέρες, ενώ τέταρτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Χάμιλτον, παρόλο που ξεκίνησε από την κορυφή του grid.

Πέμπτος βγήκε ο και πάλι εντυπωσιακός Όσκαρ Πιάστρι, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράσελ, Λεκλέρ, Σάινθ, Αλόνσο και Στρολ.

Ο αγώνας

Αμέσως με την εκκίνηση, Χάμιλτον και Φερστάπεν βρέθηκαν τροχό με τροχό, και ο Ολλανδός πήρε απευθείας την πρωτιά από τον Βρετανό. Η μέρα για τον επτάκις πρωταθλητή έγινε ακόμη χειρότερη, αφού Νόρις και Πιάστρι τον πέρασαν γρήγορα και έμεινε από νωρίς τέταρτος.

Για την Αλπίν, από την άλλη, τα νέα ήταν τραγικά, αφού μέσα στους πρώτους τρεις γύρους τόσο ο Οκόν όσο και ο Γκασλί βγήκαν εκτός με μηχανικά προβλήματα.

Σάινθ και Λεκλέρ βρίσκονταν στην 5η-6η θέση, με τον Μονεγάσκο να έχει καταστροφικό pit stop στον 18ο γύρο και να μένει 11ος. Γρήγορα, ωστόσο, πέρασε Στρολ και Αλόνσο, επιστρέφοντας στην 9η θέση.

Μέχρι τον 24ο γύρο, όλοι οι οδηγοί είχαν μετακινηθεί στα σκληρά ελαστικά. Ωστόσο, στον 25ο, ο Πέρες μπήκε στα πιτς για να βάλει μέση γόμα. Μετά την αλλαγή, άρχισε να ανεβαίνει περνώντας Σάινθ και Ράσελ για την 5η θέση.

Με τον αγώνα να φτάνει στα μισά, ο Φερστάπεν είχε ήδη οικοδομήσει μεγάλη διαφορά, με τους Νόρις, Πιάστρι και Χάμιλτον να ακολουθούν διαρκώς, έχοντας μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Στον 48ο γύρο, έκανε την αντεπίθεσή του ο Πέρες, ο οποίος πέρασε τον Πιάστρι και ανέβηκε τέταρτος, ενώ λίγο αργότερα εκμεταλλεύτηκε το πιτ-στοπ του Χάμιλτον και βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από Φερστάπεν και Νόρις.

Ο Ολλανδός, εντωμεταξύ, είχε οικοδομήσει τεράστια διαφορά, με αποτέλεσμα να κάνει δεύτερο πιτ-στοπ, επιστρέφοντας με διαφορά 11 δευτερολέπτων από τον Νόρις. Ο τελευταίος κρατούσε τη δεύτερη θέση, δεχόμενος ωστόσο πίεση από τον Πέρες που όλο και πλησίαζε. Πιο πίσω, ο Χάμιλτον κατάφερε να προσπεράσει τον Πιάστρη, παίρνοντας την τέταρτη θέση.

Πιο πίσω, ανοδική πορεία ακολούθησε ο Ράσελ, που με τη μέση γόμα και ελαφρύ φορτίο καυσίμου προσπέρασε τον Σάινθ και ανέβηκε έβδομος, ανάμεσα στις δύο Φεράρι.

Τελικά, ο Φερστάπεν τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση, ενώ ακολούθησαν Νόρις, Πέρες, Χάμιλτον και Πιάστρι, με τις Φεράρι να τερματίσουν στιν 6η (Λεκλέρ) και 8η (Σάινθ) θέση. 7ος ο Ράσελ, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Άστον Μάρτιν των Αλόνσο και Στρόλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φερστάπεν κέρδισε στην Ίμολα την πιο αγχωτική του νίκη της τελευταίας διετίας-ThemaSports
19/05 @ 18:20

Ο Φερστάπεν κέρδισε στην Ίμολα την πιο αγχωτική του νίκη της τελευταίας διετίας

Μέχρι τον 52ο από τους 63 γύρους του GP της Εμίλια Ρομάνια ο Μαξ Φερστάπεν έδειχνε ότι θα κέρδιζε άλλη μία από τις γνωστές του άνετες νίκες - όμως τότε ο Λάντο Νόρις ανέβασε τον ρυθμό της McLaren, απείλησε τον Ολλανδό και τερμάτισε στα μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του στην καρό σημαία! Στο βάθρο και η Ferrari με την 3η θέση του Σαρλ Λεκλέρ.

Σαν κι εκείνον… κανείς: Απόλυτο αφεντικό ο Φερστάπεν, κέρδισε την pole position στο GP της Εμίλια Ρομάνια!-ThemaSports
18/05 @ 20:48

Σαν κι εκείνον… κανείς: Απόλυτο αφεντικό ο Φερστάπεν, κέρδισε την pole position στο GP της Εμίλια Ρομάνια!

Δεν είναι τυχαία πρωταθλητής. Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε ακόμα μία pole position αρκετά δύσκολη και οριακή, για το GP της Εμίλια Ρομάνια στην Ιμόλα.

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari-ThemaSports
16/05 @ 16:58

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημασία τους. Ας δούμε τα κυριότερα της ημέρας.

Τα «γαλλικά» του Μάνσελ με τον Σένα-ThemaSports
17/05 @ 12:26

Τα «γαλλικά» του Μάνσελ με τον Σένα

Ορισμένα γεγονότα της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1 μέχρι σήμερα κάνουν κόσμο να παραμιλούν. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι-ThemaSports
07/05 @ 15:35

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι - έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"-ThemaSports
07/05 @ 13:05

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"

Ο διευθυντής της Scuderia μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή είναι να κερδίζει με το cavallino, στο τεράστιο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ