Τρεις Κυπριακές συμμετοχές είχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας OPAP TECHNO 293 που διεξήχθη από την 1η μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου στην Κύπρο από την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ιάκωβος Χριστοφίδης, Σωτήρης Πουρρής και Βασίλης Χαραλάμπους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και οι εμπειρίες που συνέλεξαν, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν, ήταν εξαιρετικές και πολύ σημαντικές. 

Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία συνομίλησε με τους νεαρούς ιστιοπλόους μας οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες του από την μεγάλη αυτή διοργάνωση, 

Ιάκωβος Χριστοφίδης – 4ος U19

«Ήταν πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση και ήταν πολύ καλό που έγινε στην χώρα μας, εδώ που προπονούμαι. Έκανα κάποια σημαντικά λάθη που μου στέρησαν το βάθρο. Να τα διορθώσουμε και θα πάμε παρακάτω. 

Ήταν όλα πολύ οργανωμένα, πολύ καλή διοργάνωση. Οι επόμενοι μου στόχοι είναι να φέρνω καλές θέσεις στην καινούργια κατηγορία. Στόχοι μου είναι οι Ολυμπιακοί, Παγκόσμια πρωταθλήματα… Επειδή είναι καινούργια κατηγορία με δυσκολεύει λίγο γιατί ξεκινούμε από την αρχή και είναι πολύ διαφορετική. Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό». 

Σωτήρης Πουρρής – 15ος U19

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα όλη αυτή η μεγάλη διοργάνωση, το μεγάλο πανηγύρι όπως μπορώ να το χαρακτηρίσω. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Πιστεύω ότι άρεσε σε όλο τον κόσμο διότι όλοι έλεγαν πόσο ωραία είναι. Ευχαριστώ όλους όσους έβαλαν το χέρι τους γι’ αυτή τη διοργάνωση και ελπίζω να αναλάβει ξανά η Κύπρος μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. 

Μπορώ να πω ότι οι συνθήκες που είχαμε τις τελευταίες μέρες των αγώνων ήταν πολύ δύσκολες για μένα προσωπικά. Μιας και εκτός του ότι οι άλλοι αθλητές ήταν λίγο πιο προπονημένοι, τους βοήθησε και ο σωματότυπος τους, αλλά μπορώ να πω ότι στο μέλλον μπορούμε να πάμε καλύτερα και να βγάλουμε την Κύπρο στο βάθρο. Επίσης, δεν κατάφερε κανένας Κύπριος να φέρει κάποιο μετάλλιο αλλά θα προσπαθήσουμε σε επόμενους αγώνες να κάνουμε ότι δεν κάναμε τώρα». 

Βασίλης Χαραλάμπους – 13ος U17

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να τερματίσω όλες τις κούρσες. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, γνώρισα πολλούς φίλους και εύχομαι να γίνει ξανά αυτή η διοργάνωση. Είναι πολύ ωραίο να διοργανώνεται ένας αγώνας στη χώρα σου, διότι βλέπεις την χώρα σου με άλλο μάτι. Κάθε εμπειρία που αποκτούμε μας βοηθά στο μέλλον, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δημιουργούμε αξίες και βοηθά στο ήθος μας. 

Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα μου γιατί θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα. Η θέση μου δεν αρμόζει με τις δυνατότητες μου, αλλά θα προσπαθήσω να πάω καλύτερα στους επόμενους αγώνες που θα διαγωνιστώ».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία-ThemaSports
16/05 @ 00:23

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (15/5) οι ετήσιες βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2023. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
27/04 @ 22:10

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης

Οι έντονοι άνεμοι στάθηκαν εμπόδιο για τον Παύλο Κοντίδη να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Κύπελλο του Hyeres, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η κούρσα μεταλλίων. Συνεπώς τα αποτελέσματα παραμένουν ως είχαν μετά τη συμπλήρωση εννέα ιστιοδρομιών, με τον Κύπριο ιστιοπλόο να παίρνει την τέταρτη θέση με 72β. ποινής.

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
26/04 @ 20:12

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Η βροχερή και χειμωνιάτικη Παρασκευή (26/04) στο γαλλικό νότο ήταν η καλύτερη ημέρα του Παύλου Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα-ThemaSports
25/04 @ 14:00

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μαριλένα Μακρή (ILCA6) μετά και τις τελευταίες ιστιοδρομίας στο Last chance Reggata στο Hyeres της Γαλλίας.

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
25/04 @ 20:47

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Άνοδο στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης πέτυχε ο Παύλος Κοντίδης, με εφτά συμπληρωμένες ιστιοδρομίες, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»-ThemaSports
08/04 @ 14:58

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»

«Είδαμε τις αδυναμίες μας, τις αναγνωρίζουμε και ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε μέχρι το μεγάλο ραντεβού που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Με αυτό το σκεπτικό ο Παύλος Κοντίδης αντιμετωπίζει την όγδοη θέση, της ιστιοπλοϊκής κλάσης ILCA 7 (Laser), στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς που έγινε στη Πάλμα της Μαγιόρκα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ