Ο Κώστας Τσιμίκας παραδέχτηκε πως έχει ακόμα στο μυαλό του την περασμένη σεζόν όπου η Λίβερπουλ κατέκτησε δύο τρόπαια αλλά έχασε Premier League και Champions League και έστειλε μήνυμα πως οι ρεντς θα πρέπει να βάλουν πάλι ψηλά τον πήχη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η περασμένη σεζόν ήταν αναμφίβολα η καλύτερη στην καριέρα του Κώστα Τσιμίκα, με τον επονομαζόμενο "Greek Scouser" να πανηγυρίζει την κατάκτηση δύο τροπαίων με την Λίβερπουλ (των πρώτων του με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ) βάζοντας μάλιστα την υπογραφή του σε αυτό του FA Cup μιας που ευστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό 7ο πέναλτι.

Φέτος οι προσδοκίες των φίλων της ομάδας είναι ακόμα μεγαλύτερες, με δεδομένο πως πέρυσι χάθηκε στο φινάλε ο στόχος της Premier League και του Champions League, με τον διεθνή αριστερό μπακ να ξεκαθαρίζει μέσω συνέντευξής του στην επίσημη ιστοσελίδα των κόκκινων πως όλοι οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ θα πρέπει να είναι πεινασμένοι για να πετύχουν τους υψηλούς στόχους που θα θέσουν.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ένταση της προετοιμασίας και τις σκληρές προπονήσεις:

"Ειλικρινά, είναι πολύ έντονες οι προπονήσεις. Νομίζω πως αυτό είναι που χρειάζεται η ομάδα αυτή την περίοδο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βάλουμε από τώρα ψηλά τον πήχη αν θέλουμε να πετύχουμε ξανά τους στόχους μας. Αφήσαμε κάτι στη μέση από και θα ξαναπροσπαθήσουμε τη νέα σεζόν. Θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε".

 

Για το αν έχει ακόμα στο μυαλό του την περασμένη σεζόν με το κυνήγι τεσσάρων τροπαίων:

"Ναι, βεβαίως. Προσωπικά, θα ήθελα να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερα τρόπαια την περασμένη σεζόν. Δεν κερδίσαμε την Premier League και το Champions League, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να είμαστε 100% πεινασμένοι ενόψει της νέας σεζόν, να δίνουμε καθημερινά το 100% στις προπονήσεις επειδή αυτό είναι που μετράει, να δώσουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι τη νέα σεζόν".

 

Για την περασμένη σεζόν που ήταν μία από τις καλύτερες στην καριέρα του μέχρι τώρα:

"Φυσικά. Όπως έχω πει πολλές φορές, απολαμβάνω το να παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες. Είναι η οικογένειά μου. Η πρώτη μου σεζόν δεν ήταν τόσο καλή για μένα όσο θα περίμενα αλλά στη δεύτερη σεζόν είπα πως πρέπει να δουλέψω ακόμα σκληρότερα, αν θέλω να πετύχω τους στόχους μου. Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι που παίζω".

 

Για την προσπάθεια των παικτών στην προετοιμασία:

"Κάθε προετοιμασία είναι δύσκολη, ακόμα και όταν έχεις τόσα πολλά παιχνίδια. Θα πρέπει να είναι σκληρές οι προπονήσεις. Όλα τα παιδιά εδώ είναι 100% αφοσισωμένοι και 100% έτοιμοι να δώσουν τα πάντα. Για αυτό προπονούμαστε για να αντέξουμε στη συνέχεια της σεζόν. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια αλλά για το λόγο αυτο προπονούμαστε".

 

Για το γεγονός πως είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μέσα σε όλη τη σεζόν:

"Προπονούμαι κάθε μέρα με αυτόν τον στόχο. Όταν ήρθα στη Λίβερπουλ, ήξερα πως έχω να ανταγωνιστώ τον Ρόμπερτσον. Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για κάθε αριστερό μπακ του κόσμου, αλλά άπαντες με προέτρεψαν να δουλέψω σκληρά, αν θέλω να πετύχω. Αυτό έκανα τα δύο προηγούμενα χρόνια και αυτό θα κάνω επίσης τη νέα σεζόν".

 

Για τον νεαρό Λουκ Τσέιμπερς που έχει εντυπωσιάσει στην προετοιμασία:

"Αυτό το παιδί με έχει εντυπωσιάσει πολύ. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πολύ αφοσιωμένος στις προπονήσεις. Η συμβουλή που έχω να του δώσω εγώ είναι να μη σταματάει ποτέ να ονειρεύεται και να μη σταματάει ποτέ να δουλεύει σκληρά, επειδή στο ποδόσφαιρο αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα. Είμαι πεπεισμένος πως το μέλλον είναι λαμπρό για αυτόν".

sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ