Ακολουθήστε μας στο Google news

«Δεν ονειρεύομαι τη νύχτα, ονειρεύομαι όλη τη μέρα. Ονειρεύομαι για να ζω», είχε πει κάποτε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, τονίζοντας τη σημασία του ονείρου. Μέσα σε αυτό το απόφθεγμα μπορεί κανείς να εντοπίσει το ποδοσφαιρικό παραμύθι του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος όσα ονειρευόταν μια ζωή κατάφερε να τα κάνει πραγματικότητα και να συνεχίζει να ονειρεύεται για περισσότερα.

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα θα το φανταζόταν ο Κώστας Τσιμίκας όταν κλωτσούσε την μπάλα στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης και αργότερα στις Ακαδημίες του Πανσερραϊκού ότι μερικά χρόνια αργότερα όλο το «Γουέμπλεϊ» θα τον χειροκροτούσε κι οι συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ, θα τον σήκωναν στα χέρια!

Το ταξίδι του Κώστα Τσιμίκα στη χώρα των ποδοσφαιρικών θαυμάτων, ξεκίνησε από τις Σέρρες και τον Πανσερραϊκό. Ο Ολυμπιακός τον ενέταξε στο δυναμικό του πριν καν κλείσει τα 18 και συγκεκριμένα το 2015. Οι «ερυθρόλευκοι» αφιέρωσαν χρόνο για να τον συμβουλέψουν και δεν έπαιρναν τα μάτια τους από πάνω του στις προπονήσεις, μιας και έβλεπαν στο πρόσωπο του κάτι από το ταλέντο του και τη βαθιά του δίψα να βελτιωθεί.

Ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα τον εμπιστεύτηκε, του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα σε Καλλονή, Βέροια Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα και σε εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Ωστόσο, η αλλαγή προπονητών στον Ολυμπιακό έβαλε όμως φρένο στην εξέλιξή του. Το 2017 παραχωρήθηκε δανεικός στην Έσμπιεργκ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και περισσότερες εμπειρίες προκειμένου να επιστρέψει στον Ολυμπιακό έτοιμος.

Μέτρησε 13 συμμετοχές, σκόραρε δύο γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, ωστόσο η ομάδα του υποβιβάστηκε. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Βίλεμ. Εκεί, έκανε μία εξαιρετική σεζόν, πετυχαίνοντας έξι τέρματα και τέσσερις ασίστ σε 37 συμμετοχές.

Το 2018 επέστρεψε στο Φάληρο και κατάφερε όχι μόνο να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς να τον διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας αλλά και να επενδύσει πάνω του. Ταυτοχρόνως, ήταν η αρχή μιας υπέροχης ιστορίας, απ’ αυτές που κατά καιρούς γράφουν τα σπορ. Εκείνη τη χρονιά έμελλε να ήταν η καλύτερή του και αυτή που τον… εκτόξευσε! Αγωνίστηκε 46 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο Ελλάδα, Champions League, Europa League) έχοντας 7 ασίστ!

 

Το τηλεφώνημα του Κλοπ

 

Δυο χρόνια αργότερα έπεισε και τον Γιούργκεν Κλοπ να τον πάρει κοντά του.

Η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, είναι η πιο «ηχηρή» από οποιαδήποτε άλλη Ελληνα ποδοσφαιριστή, ή παίκτη που πουλήθηκε απευθείας από την Ελλάδα σε σύλλογο του εξωτερικού.

Η μεταγραφή του στους Reds έφτασε τα 17 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Η πρώτη επικοινωνία του Κώστα Τσιμίκα με τον σπουδαίο Γερμανό τεχνικό ήρθε σε απρόσμενο χρόνο και με αφορμή έναν… σκύλο!

Το χαμόγελο που δεν έσβησε ποτέ από το πρόσωπο του Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι δείγμα σεβασμού και ποδοσφαιρικής ευθύνης, όσο ο Κλοπ του έδινε το μεγαλύτερο σημάδι εμπιστοσύνης μέσα σε έξι λέξεις. «From now on, the future starts» ή ελληνιστί «Από εδώ και πέρα, το μέλλον ξεκινά», του είπε λίγα λεπτά προτού του δείξει τον αγαπημένο του σκύλο κάνοντας τον μέσα από μια οθόνη να νιώσει μέλος της κόκκινης οικογένειας.

 

Τα πρώτα εμπόδια στο Άνφιλντ και η αποθέωση

 

Ο «Greek scouser», ο οποίος αναδείχθηκε στα Gazzetta Awards ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής για το 2021, πέρασε τη πρώτη του χρονιά στο «Άνφιλντ» χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Ενδεχομένως να έζησε και μία από τις χειρότερες σεζόν στην καριέρα του, μιας και οι τραυματισμοί αλλά και ο covid επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό τις επιδόσεις του με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν με μόλις επτά συμμετοχές (225’).

Το νέο περιβάλλον, οι υψηλότατες απαιτήσεις και ο εξωφρενικής κλίμακας ανταγωνισμός είχαν σχηματίσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Έλληνα μπακ, ο οποίος βέβαια δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να γίνει κομβικός παίκτης της ομάδας του.

«Από παιδί είχα όνειρο να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα στη Λίβερπουλ» επέμενε να απαντά όταν τον ρωτούσαν για το μέλλον του και σήμερα έχει δικαιώσει και με το παραπάνω τους ιθύνοντες του συλλόγου του για την απόφασή τους να δαπανήσουν τόσα εκατομμύρια ευρώ προκειμένου το καλοκαίρι του 2020 να τον αποκτήσουν από τον Ολυμπιακό.

 

Ο Έλληνας Scouser

 

Σε κάθε παιχνίδι του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο «Greek Scouser» παρουσιάζεται όλο και καλύτερος.

Αλλωστε, η αγωνιστική του εκτόξευση έχει προκαλέσει έναν γλυκό πονοκέφαλο στον προπονητή του, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου (14/05) σκοράροντας από την άσπρη βούλα στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, ο Έλληνας ακραίος αμυντικός χάρισε στη Λίβερπουλ το όγδοο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της και το πρώτο ύστερα από 16 χρόνια, λυγίζοντας την Τσέλσι με 6-5 (κανονική διάρκεια και παράταση 0-0), όπως δηλαδή είχε συμβεί και στον τελικό του League Cup κι έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο το 2020!

Το αξιοσημείωτο μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσιμίκας ήταν και το πρώτο που εκτέλεσε ποτέ σε επίσημο ματς.

«Είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερο για μένα. Ο Κλοπ με ρώτησε ποιο πέναλτι θέλω και είπα ότι ήθελα το νούμερο 7. Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Διάλεξα τη σωστή πλευρά και σκόραρα. Έχουμε δύο ακόμα στόχους να πετύχουμε, πάμε για αυτούς και ελπίζουμε όλοι να είναι ευτυχισμένοι. Δεν είμαι ο Έλληνας Scouser είμαι ο Scouser που είναι Έλληνας», τόνισε ο Τσιμίκας που σήκωσε στον ουρανό του Λονδίνου την κούπα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «Κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, λίγο μετά την απονομή του τροπαίου μίλησε για τον διάλογο που είχε με τον «Greek Scouser» και επισήμανε πως η νέα επιτυχία δίνει στους παίκτες του αυτοπεποίθηση ενόψει της τελικής ευθείας της Premier League και του τελικού του Champions League.

«Ρώτησα τον Τσιμίκα αν ήθελε να εκτελέσει πέναλτι και μου είπε ναι. Σιχαίνομαι που μετά από ένα τέτοιο ματς πρέπει να υπάρχει ένας χαμένος αλλά αυτή τη στιγμή πετάω στα σύννεφα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερμανός τεχνικός.

 

Και τώρα… κορυφή στ’ αστέρια

 

Τα όνειρα για τον Κώστα Τσιμίκα δεν τελειώνουν εδώ. Η «δίψα» του για την κατάκτηση περισσότερων τροπαίων συνεχίζει και υπάρχει. «Ελπίζουμε ότι θα πανηγυρίσουμε όλα τα τρόπαια. Θα πάμε για όλα. Θα δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τα πάντα», ήταν το μήνυμά του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος τώρα προετοιμάζεται γι’ ακόμη μία διάκριση.

Αν η Λίβερπουλ κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, τότε ο 25χρονος Έλληνας μπακ θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του τροπαίου ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και θα γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα, όντας ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ στα 25 του χρόνια.

Αδιαμφισβήτητα, ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε πολλά, για να φτάσει ως εδώ. Η ιστορία του είναι ένα διδακτικό παράδειγμα για κάθε ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Ο,τι κι αν του συνέβη, όσο αδικημένος κι αν ένιωσε, δεν έπαψε να πιστεύει στον εαυτό του, να δουλεύει, να μαθαίνει και να προπονείται σκληρά. Σήμερα οι προσπάθειές του ανταμείφθηκαν και ζει το πιο τρελό του όνειρο!

 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier-ThemaSports
19/05 @ 20:13

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του τίτλου της Premier League από την Μάντσεστερ Σίτι, αφού έφτασε τα 6 τρόπαια και έπιασε τον θρυλικό Μπομπ Πέισλι στη 2η θέση των προπονητών με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία.

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας-ThemaSports
19/05 @ 20:10

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας

Η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Premier League, φτάνοντας τα έξι πρωταθλήματα σε επτά χρόνια και ανεβαίνοντας μόνη στην 4η θέση της "χρυσής Βίβλου", πάνω από την Έβερτον.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ