Σε ένα εξόχως «κλειστό» κλαμπ μπήκε το βράδυ της Τρίτης (3/5) ο Κώστας Τσιμίκας, καθώς θα γίνει ο 5ος Έλληνας του εξωτερικού που θα παίξει σε τελικό Champions League ή Κυπέλλου UEFA ή Europa League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την αρχή είχε κάνει το 2004 ο Άκης Ζήκος ως μέλος της Μονακό παίζοντας στον τελικό του Champions League απέναντι στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο με την ομάδα του να ηττάται με 3-0. 

 

Πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο Έλληνας διεθνής δεν βρισκόταν στα πλάνα του Παναθηναϊκού και έπαιξε δανεικός για έξι μήνες στη Βέρντερ, με την οποία έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA στην Κωνσταντινούπολη. Το ματς ολοκληρώθηκε με 1-1 στην κανονική του διάρκεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση και τον Ζάντσον να διαμορφώνει το 2-1 για τους Ουκρανούς στο 97' με τον Τζιόλη να περνά στο ματς ως αλλαγή στο 103'.

 

Και το 2018 ήταν η σειρά του Κώστα Μήτρογλου. Ο «πιστολέρο» με τη φανέλα της Μαρσέιγ έφθασε μέχρι τον τελικό του Europa League. Η Μαρσέιγ ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0. Ο Μήτρογλου πέρασε ως αλλαγή στο 74' και επτά λεπτά αργότερα μια δική του κεφαλιά σταμάτησε στο δοκάρι.

Και το 2019 τη σκυτάλη πήρε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έπαιξε στον τελικό του Europa League με την Άρσεναλ, όπου οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 4-1 από τη διαστημική Τσέλσι του Αζάρ στο Μπακού.

 

Καρέ συμμετοχών, αλλά και ηττών για τους Έλληνες «λεγεωνάριους» σε τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων. Λέτε η κατάρα αυτή να σπάσει με τον Κώστα Τσιμίκα; 

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier-ThemaSports
19/05 @ 20:13

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του τίτλου της Premier League από την Μάντσεστερ Σίτι, αφού έφτασε τα 6 τρόπαια και έπιασε τον θρυλικό Μπομπ Πέισλι στη 2η θέση των προπονητών με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία.

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας-ThemaSports
19/05 @ 20:10

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας

Η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Premier League, φτάνοντας τα έξι πρωταθλήματα σε επτά χρόνια και ανεβαίνοντας μόνη στην 4η θέση της "χρυσής Βίβλου", πάνω από την Έβερτον.

Premier League: Η αχτύπητη Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία με το τέταρτο σερί πρωτάθλημα-ThemaSports
19/05 @ 20:05

Premier League: Η αχτύπητη Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία με το τέταρτο σερί πρωτάθλημα

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκε με 3-1 της Γουέστ Χαμ με πρωταγωνιστή τον Φόντεν (δύο γκολ), για να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα.

Λίβερπουλ: Το εντυπωσιακό coreo των οπαδών με το όνομα του Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 19:57

Λίβερπουλ: Το εντυπωσιακό coreo των οπαδών με το όνομα του Κλοπ

Ο κόσμος της Λίβερπουλ αποχαιρέτησε τον Γιούργκεν Κλοπ στο Laste Dance του στο Άνφιλντ με ένα εντυπωσιακό coreo με το όνομά του.

Ρεσιτάλ από Τζόλη, πέτυχε χατ-τρικ και βγήκε πρώτος σκόρερ στην Bundesliga 2-ThemaSports
19/05 @ 19:35

Ρεσιτάλ από Τζόλη, πέτυχε χατ-τρικ και βγήκε πρώτος σκόρερ στην Bundesliga 2

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν μία ομάδα μόνος του στο ματς της Φορτούνα με το Μαγδεμβούργο, αφού πέτυχε χατ-τρικ και την οδήγησε στην επικράτηση με 3-2 στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga 2, πριν τα ματς με την Μπόχουμ με στόχο την άνοδο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ