Η ιταλική ομάδα θέλει όσο τίποτα το φετινό πρωτάθλημα στην F1 και ετοιμάζει πολύ σημαντικές μηχανικές αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Κόντρα στο κύμα πάει η Scuderia Ferrari, καθώς ενώ όλες οι ομάδες ετοιμάζουν αεροδυναμικές αναβαθμίσεις για τα μονοθέσιά τους, εκείνη εστιάζει στις μηχανικές. Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς της Formula 1 είναι εξαιρετικό για τους Ιταλούς, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες διά χειρός Σαρλ Λεκλέρ, κάτι το οποίο της έχει δώσει σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών.

Η Ferrari δεν σκοπεύει να φέρει ακόμη αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στην F1-75, καθώς θέλει να περιμένει μέχρι την κατάλληλη στιγμή. Παράλληλα ετοιμάζει σημαντικές αναβαθμίσεις στα επιμέρους κομμάτια της μονάδας ισχύος για τους επόμενους αγώνες. Όπως αναφέρει το ιταλικό motorsport.com, στο Grand Prix Μαϊάμι θα παρουσιάσει ένα αναβαθμισμένο σύστημα ERS. Έπειτα, στο Grand Prix Ισπανίας, θα φέρει μια νέα MGU-K, νέα μπαταρία και νέα control electronics στη μονάδα ισχύος της. Αρχικά το πλάνο ήταν όλα τα κομμάτια να τα «φορέσει» στην F1-75 στην Ισπανία, όμως τα θετικά δεδομένα από την τηλεμετρία τής επιτρέπουν να κάνει αυτό το βήμα νωρίτερα.

Σαρλ Λεκλέρ

Φέτος «παγώνει» η εξέλιξη στις μονάδες ισχύος όλων των κατασκευαστών της Formula 1. Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν «μπει στο ψυγείο» ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, το turbo και η MGU-H, ενώ τα υπόλοιπα εξαρτήματα πρέπει να περάσουν από το ομολογκάρισμα της FIA μέχρι τις 31 Αυγούστου. Έκτοτε οι κατασκευαστές δεν μπορούν να τα εξελίξουν μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής των τωρινών μονάδων ισχύος, που θα έρθει το 2025. Όμως μπορούν να ζητήσουν ειδική άδεια από την FIA για τροποποιήσεις, αποκλειστικά για λόγους αξιοπιστίας.

 

Οι αναβαθμίσεις της Ferrari στη μονάδα ισχύος θα της επιτρέψουν, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, να αυξήσουν τη συνολική ισχύ της. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικές χαρτογραφήσεις και παράλληλα η αξιοπιστία δεν θα επηρεαστεί. Μπορεί να είχε ακόμη κάποιους μήνες να εξελίξει τα κομμάτια αυτά, όμως με το να τα χρησιμοποιήσει από τώρα θα της δώσει ένα ακόμη πλεονέκτημα έναντι της Red Bull Racing στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στις 22-24 Απριλίου στην πίστα της Ίμολα.

gazzetta.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ