Ολοκληρώθηκαν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Κύπρου οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με την Ιταλία να φιγουράρει πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του πρώτου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF, που φιλοξενήθηκαν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, από τις 8 μέχρι τις 18 Μαρτίου. Ένα από τα «ατού» της ΣΚΟΚ, στη διεκδίκηση διοργάνωσης στην Κύπρο πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων αγώνων, οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως στο νησί μας, φέτος μας γύρισε «μπούμεραγκ», αφού τις περισσότερες από τις 11 μέρες των αγώνων, κάθε άλλο παρά καλές ήταν οι καιρικές συνθήκες (σφοδροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των ημερών). Το γεγονός αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των πλείστων αθλητών και αθλητριών και δυστυχώς, από το γεγονός δεν γλύτωσαν ούτε οι Κύπριοι.

Η αποστολή της Ιταλίας ήταν η μεγάλη κερδισμένη από την παγκόσμια αυτή διοργάνωση, αποκομίζοντας συνολικά 6 μετάλλια (3 χρυσά, 2 αργυρά κι ένα χάλκινο). Δεύτερη στον πίνακα των μεταλλίων ήταν η Τουρκία με δύο χρυσά μετάλλια και τρίτη η Σλοβακία, με 4 μετάλλια (ένα χρυσό, ένα αργυρό και 2 χάλκινα). Τα 32 μετάλλια των αγώνων (10 χρυσά, 10 αργυρά και 12 χάλκινα) μοιράστηκαν 14 χώρες, ενώ οι υπόλοιπες 34 (από τις 48 που συμμετείχαν στους αγώνες), αποχώρησαν χωρίς μετάλλιο στις αποσκευές τους. Μεταξύ αυτών και η Κύπρος, της οποίας η μεγαλύτερη διάκριση ήταν η συμμετοχή των Μενέλαου Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνας Νικολάου, στους τελικούς του Skeet Mixed Team, οι οποίοι αποχώρησαν από την πρώτη φάση της διαδικασίας του τελικού, χάνοντας από την μετέπειτα «χάλκινη» ομάδα των ΗΠΑ.

Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, από κυπριακής πλευράς συμμετείχαν συνολικά 18 αθλητές και αθλήτριες (10 σκοπευτές και 8 σκοπεύτριες). Στο τραπ συμμετείχαν οι σκοπευτές Νιχάτ Ακτερζί, Ανδρέας Μακρής, Γιάννης Αηλιώτης, Άδωνης Μυλωνάς και Νικόλας Κυριάκου και οι σκοπεύτριες Γεωργία Κωνσταντινίδου, Άντη Ιερείδη, Ανίτα Κουκκουλλή, Δέσποινα Τσαγγαρίδου και Ιωάννα Χαραλάμπους, ενώ στο σκητ πήραν μέρος οι σκοπευτές Μενέλαος Μιχαηλίδης, Βαρνάβας Θεοδώρου, Γιώργος Καζάκος, Γιώργος Αχιλλέως και Δημήτρης Κωνσταντίνου και οι σκοπεύτριες Κωνσταντίνα Νικολάου, Παναγιώτα Ανδρέου και Αναστασία Ελευθερίου.

Πέρα από τους φίλους της σκοποβολής, η παγκόσμια αυτή διοργάνωση προσέλκυσε και το ενδιαφέρον αρκετών παραγόντων του αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επισκέφτηκαν το σκοπευτήριο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να απονείμουν τα μετάλλια στους νικητές.

Την τελευταία μέρα, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν τους αγώνες ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της ISSF Βλαδιμίρ Λίσιν, οι οποίοι απένειμαν και τα μετάλλια στους νικητές και νικήτριες της ομαδικής κατάταξης του σκητ ανδρών και γυναικών. Στους δυο προέδρους, σε ανάμνηση των αγώνων, ο πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΥ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, Λουκάς Ψημολοφίτης, απένειμε τις αναμνηστικές κασετίνες με τα τρία μετάλλια της διοργάνωσης.

Οι 14 χώρες που εξασφάλισαν τα μετάλλια ήταν οι ακόλουθες:

Α/Α                       ΧΩΡΑ                             ΧΡΥΣΑ                ΑΡΓΥΡΑ              ΧΑΛΚΙΝΑ            ΣΥΝΟΛΟ             

  1. Ιταλία 3                  2                  1                  6  
  2. Τουρκια 2                  -                   -                   2
  3. Σλοβακία 1                  1                  2                  4
  4. Αυστραλία                1                  1                  1                  3
  5. Κουβέιτ 1                  -                   1                  2
  6. Αίγυπτος 1                  -                   -                   1
  7. Μ. Βρετανία 1                  -                   -                   1
  8. ΗΠΑ -                   4                  3                  7
  9. Κροατία -                   1                  -                   1
  10. Ινδία -                   1                  -                   1
  11. Γαλλία -                   -                   1                  1
  12. Γερμανία -                   -                   1                  1
  13. Καζακστάν -                   -                   1                  1
  14. Πολωνία -                   -                   1                  1           

              ΣΥΝΟΛΟ                                 10                   10                   12                   32             

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
10/03 @ 16:40

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Την 5η θέση στη Σφυροβολία κάτω των 23 ετών, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, κατέλαβε το πρωί της Κυριακής (10/3/24) η Βαλεντινα Σάββα, έχοντας ως καλύτερη βολή της την έκτη στα 64,55μ.

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε  υποστηρικτές και  συνοδοιπόρους-ThemaSports
05/02 @ 09:32

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους τρεις τελευταίους δημάρχους της Λευκωσίας, στον Μέγα Χορηγό Μάριο Καποδίστρια και σε τέσσερις βετεράνους κυνηγούς-μέλη του συλλόγου.

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας-ThemaSports
09/07 @ 16:21

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυθροδόντα, οι διοργανωτές του 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας, απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές του τέταρτου φετινού αγώνα, που έγινε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης».

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
28/06 @ 14:54

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με το απόλυτο 50/50(!), ο σκοπευτής του Κυνηγετικού Συλλόγου «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου κέρδισε τον τέταρτο αγώνα του φετινού 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας και συνέβαλε ουσιαστικά και στη νίκη της ομάδας του Συλλόγου του, που επικράτησε στην ομαδική κατάταξη με 138/150, έναντι 137/150 της ομάδας του «Αετού» Πλατανιστάσας και 132/150 της Κυνηγετικής Ένωσης Λυθροδόντα. Το απόλυτο 50/50 πέτυχε και ο νικητής των βετεράνων σκοπευτών Χρίστος Παρασκευαΐδης.

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!-ThemaSports
20/06 @ 13:51

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!

Με αφορμή προσωπικές ίντρικες και αντιπαραθέσεις στα ΜΚΔ

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»-ThemaSports
14/06 @ 11:56

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»

Στον αγώνα σκητ που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη Περικλή Τάνου

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ