Παρά το ότι οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας, ενόψει της πολύ απαιτητικής φετινής καλοκαιρινής περιόδου, εντούτοις αυτοί των ρίψεων θα δώσουν νωρίς τις πρώτες τους ευρωπαϊκές εξετάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μαρτίου 2022, η Λεϊρία της Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, στις κατηγορίες ανδρών / γυναικών και σε αυτές κάτω των 23 ετών. Θα είναι για όλους τους αθλητές και αθλήτριες η πρώτη ευκαιρία να δουν πώς πήγε η χειμερινή προετοιμασία και σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων με τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες. Στην κατηγορία ανδρών θα λάβουν μέρος ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία και οι Ραφαήλ Αντωνίου και Χριστόφορος Γενεθλή στη δισκοβολία. Στην κατηγορία ανδρών κάτω των 23 ετών θα μας εκπροσωπήσει ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης στη σφαιροβολία και στην κατηγορία γυναικών η Ανδρονίκη Λαδά στη δισκοβολία και η Χρυστάλλα Κυριάκου στη σφυροβολία.

Και οι έξι αθλητές και αθλήτριές μας θα κάνουν τις πρώτες τους επίσημες ρίψεις στο επερχόμενο Παγκύπριο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. Να σημειώσουμε ότι οι Πουρσανίδης, Αντωνίου, Γενεθλή, Λαδά και Κυριάκου επέστρεψαν μόλις πρόσφατα από τη Νότια Αφρική, εκεί όπου έκαναν το βασικό και δυσκολότερο στάδιο της προετοιμασίας τους υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού μας προπονητή ρίψεων Κωνσταντίνου Σταθελάκου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, η αγωνιστική δράση στα δύο γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, θα αρχίσει από τις 09:30 το πρωί του Σαββάτου (12/3) και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 19:30 την Κυριακή (13/3).

Τα γήπεδα στα οποία θα βρεθούν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους ρίπτες της Ευρώπης, είναι το Δημοτικό Στάδιο Λεϊρία «Δρ Μαγκαλιάες Πεσόα» και το Εθνικό Κέντρο Ρίψεων, που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μακριά.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Σημειώνουμε ότι από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων έχουν αποκλειστεί οι αθλητές και αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Αναλόγως των συμμετοχών και των επιδόσεων των αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος, η οργανωτική επιτροπή θα καθορίσει και τα γκρουπ δυναμικότητας. Σε κάθε ένα από τα τέσσερα αγωνίσματα θα υπάρχουν δύο γκρουπ σε άνδρες και Κ23 και δύο γκρουπ σε γυναίκες και Κ23.

Γι’ αυτό οι δικοί μας αθλητές και αθλήτριες θα μάθουν στην Πορτογαλία σε ποιο γκρουπ θα συμπεριληφθούν και τι ώρα ακριβώς θα αγωνιστούν.

Το σίγουρο είναι πως το Σάββατο (12/3/22) θα πατήσουν το βατήρα ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία και οι Ραφαήλ Αντωνίου, Χριστόφορος Γενεθλή στη δισκοβολία και την Κυριακή (13/3/22) ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης στη σφαιροβολία κάτω των 23 ετών, η Ανδρονίκη Λαδά στη δισκοβολία και η Χρυστάλλα Κυριάκου στη σφυροβολία.

* Να θυμίσουμε ότι στη διάρκεια του περσινού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων, που διεξήχθη τον Μάιο στο Σπλιτ της Κροατίας, η Κύπρος πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, καθώς ο Γιώργος Κονιαράκης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη δισκοβολία κάτω των 23 ετών με 59,31μ., καταρρίπτοντας το παγκύπριο ρεκόρ Κ23.

Από ιστοσελίδα ΚΟΕΑΣ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/05 @ 09:07

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος, ο Κεραυνός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από εκείνον του κυπελλούχου, καθώς στον 3ο αγώνα για την τελική φάση των πλέι-οφ, που έγινε στο «Κ. Παπαέλληνας», κέρδισε τον Απόλλωνα με 58-36 και έτσι με σκορ νικών / ηττών 2-1, έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ