Γιώτης Ιωαννίδης : «Κατέβαλε αξιέπαινη προσπάθεια και τον ευχαριστούμε»

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τη συμμετοχή του στο αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης, ο Γιάννος Κουγιουμτζιάν ολοκλήρωσε την αγωνιστική του παρουσία στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο. Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα κρίθηκε πολύ νωρίς, αφού ο κύπριος σκιέρ βγήκε εκτός διαδρομής λίγο μετά το ξεκίνημα της προσπάθειας του στην πρώτη κατάβαση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. «Μετά τις πρώτες 15-20 πόρτες, έχασα λίγο τη γραμμή μου, δεν πρόλαβα να κάνω διόρθωση και φεύγοντας προς τα δεξιά βρέθηκα εκτός πίστας» σημείωσε κύπριος σκιέρ για την σημερινή άτυχη στιγμή.

Στον αγώνα συμμετείχαν 88 σκιέρ, από τους οποίους κατάφεραν να ολοκληρώσουν και τις δύο καταβάσεις και να πάρουν κατάταξη οι 45. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Κλεμέντ Νοέλ, το αργυρό ο Αυστριακός Γιοχάνες Στρόλζ, και το χάλκινο ο Νορβηγός Σεμπαστιάν Φος-Σολεβάαγκ. 

Ο Κουγιουμτζιάν είχε αγωνιστεί την περασμένη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας κατάβασης καταλαμβάνοντας την 42η θέση επί συνόλου 89 αθλητών. Οι χρόνοι που σημείωσε στις δύο καταβάσεις ήταν 1:20.66 (50ος) και 1:21.85 (39ος). Για την εμφάνιση του και τη θέση που κατέλαβε ανέφερε : «Είχαμε άσχημες καιρικές συνθήκες και είχαμε αποφασίσει να πάμε λίγο συντηρητικά. Βλέποντας την εξέλιξη του αγώνα και τον μεγάλο αριθμό αθλητών που δεν ολοκλήρωσαν, ανάμεσα στους οποίους και μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, η επιλογή μας αποδείχτηκε ορθή. Ο πρώτος στόχος ήταν να τερματίσουμε που τελικά συνοδεύτηκε και με μια πολύ καλή θέση στην τελική κατάταξη» 

Ο μοναδικός αθλητής της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρθηκε μετά το τέλος της σημερινής του προσπάθειας στη συνολική του εμπειρία αλλά και για τη συνέχεια : «Ήταν μια μοναδική εμπειρία στο σύνολο της. Στο Ολυμπιακό Χωριό είχαμε την ευκαιρία να είμαστε μαζί αρκετό χρόνο με τους άλλους συναθλητές μου, αλλά και με αθλητές άλλων αθλημάτων κάτι που δεν συμβαίνει στα Παγκόσμια πρωταθλήματα που συμμετέχω. Το στάδιο στην τελετή έναρξης ήταν πολύ όμορφο και μου δημιούργησε πολύ δυνατά συναισθήματα όταν άκουσα το χειροκρότημα για τη χώρα μας, κρατώντας τη σημαία της Κύπρου. Για το επόμενο διάστημα υπάρχει αγωνιστική δράση μέσα στο 2022 που οδηγεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να προβλέψω για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αν θα φτάσω σε μια δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή» 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Αρχηγός της αποστολής στο Πεκίνο Γιώτης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην κυπριακή αγωνιστική παρουσία αλλά και στο σύνολο της αποστολής : «Ο Γιάννος αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Έκανε μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια, και είμαστε περήφανοι για τη συνολική του παρουσία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή Μίλαν Μάτιτς και τον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Ελευθερίου για την πολύ καλή συνεργασία, το έργο που επιτέλεσαν και το αποτέλεσμα που κατέγραψε η Κύπρος» 

Την όλη προσπάθεια του Γιάννου Κουγιουμτζιάν παρακολούθησε από κοντά και ο Γενικός Γρμματέας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέας Γεωργίου, που παρέστη στο Πεκίνο ως επίσημος προσκεκλημένος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος συνεχάρη τον αθλητή και όλη την ομάδα για την αγωνιστική παρουσία και την επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου. 

Η κυπριακή ομάδα αναχωρεί την Πέμπτη από το Πεκίνο και επιστρέφει την ερχόμενη Παρασκευή στην Κύπρο.   

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

16 Φεβρουαρίου 2022

 

 

Λεζάντα : Ο προπονητής Μίλαν Μάτις μαζί με τον Γιάννο Κουγιουμτζιάν στην Ολυμπιακή Πίστα της Νανζίνγκ.

 

 

Λεζάντα : Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Χωριό στη Νανζίνγκ και συνάντησε τον Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ και Αρχηγό αποστολής Γιώτη Ιωαννίδη και τον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Ελευθερίου από τους οποίους ενημερώθηκε για την αποστολή και τη συμμετοχή της Κύπρου στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/05 @ 09:07

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος, ο Κεραυνός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από εκείνον του κυπελλούχου, καθώς στον 3ο αγώνα για την τελική φάση των πλέι-οφ, που έγινε στο «Κ. Παπαέλληνας», κέρδισε τον Απόλλωνα με 58-36 και έτσι με σκορ νικών / ηττών 2-1, έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ