Ο Κάρλος Σάινθ, που μοιράστηκε το πόντιουμ του GP του Άμπου Ντάμπι με τον Μαξ Φερστάπεν και τον Λιούις Χάμιλτον, εξέφρασε το θαυμασμό του για τη συγκρότηση του Βρετανού την ώρα που "πάσχιζε" να συνειδητοποιήσει τον τρόπο που απώλεσε τον τίτλο του 2021.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο αγώνας του Εμιράτου είχε μόλις τελειώσει, και με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο της πίστας της Γιάς Μαρίνα στο Άμπου Ντάμπι είχε περάσει στην ιστορία μία από τις πιο επεισοδιακές και αμφιλεγόμενες μάχες στην ιστορία της Formula 1.

Πίσω από τον έξαλλο πανηγυρισμό του Ολλανδού για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του στη Formula 1, ο Χάμιλτον προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει όλα όσα είχαν συμβεί: την έξοδο του οχήματος ασφαλείας για το ατύχημα του Νίκολας Λαφίτι, τις παράτυπες αποφάσεις του αγωνιστικού διευθυντή Μάικλ Μάσι σχετικά με το όχημα ασφαλείας, την προσπέραση που δέχθηκε από τον Φερστάπεν -που είχε φρέσκα ελαστικά- στον τελευταίο γύρο και ενώ ο Άγγλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος μέχρι τότε.

Ο Κάρλος Σάινθ, που τερμάτισε τρίτος, είδε στο βάθρο έναν Χάμιλτον που προσπαθούσε να κρατήσει τον εαυτό του συγκροτημένο μετά από αυτή τη σοκαριστική -και κατά πολλούς άδικη- εξέλιξη, και έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ο Βρετανός τα κατάφερνε.

Μιλώντας στην Corriere Della Sera, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari είπε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθεί ένας οδηγός ότι έχασε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο, με αυτό τον τρόπο». Και συμπλήρωσε πως «σέβομαι [τον Χάμιλτον] περισσότερο από πριν, μόνο και μόνο για τον τρόπο που κατάφερε να το κάνει. Αλλάξαμε κάποιες κουβέντες στο βάθρο, και πάσχιζε αληθινά».

Ο Σάινθ τόνισε, μάλιστα, πως τον εξέπληξε το γεγονός ότι ο Λιούις δεν προκάλεσε κάποια ένταση εκείνη τη στιγμή της υψηλής αδρεναλίνης και του έντονου αισθήματος αδικίας.

Και κατέληξε λέγοντας ότι όσα ακολούθησαν μετά το βάθρο στο Άμπου Ντάμπι, κυρίως με τα κατακλυσμιαία σχόλια των υποστηρικτών του Χάμιλτον στο διαδίκτυο και με τις αντιδράσεις εναντίον του Μάικλ Μάσι, δεν πρέπει να παρασύρουν τη Formula 1 σε έναν ποδοσφαιρικού τύπου οπαδισμό: "Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας γεννά αντιδικίες. Πρέπει να αποτρέψουμε τη F1 από τέτοιου είδους εντάσεις. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος".

Πηγή: sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φερστάπεν κέρδισε στην Ίμολα την πιο αγχωτική του νίκη της τελευταίας διετίας-ThemaSports
19/05 @ 18:20

Ο Φερστάπεν κέρδισε στην Ίμολα την πιο αγχωτική του νίκη της τελευταίας διετίας

Μέχρι τον 52ο από τους 63 γύρους του GP της Εμίλια Ρομάνια ο Μαξ Φερστάπεν έδειχνε ότι θα κέρδιζε άλλη μία από τις γνωστές του άνετες νίκες - όμως τότε ο Λάντο Νόρις ανέβασε τον ρυθμό της McLaren, απείλησε τον Ολλανδό και τερμάτισε στα μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του στην καρό σημαία! Στο βάθρο και η Ferrari με την 3η θέση του Σαρλ Λεκλέρ.

Σαν κι εκείνον… κανείς: Απόλυτο αφεντικό ο Φερστάπεν, κέρδισε την pole position στο GP της Εμίλια Ρομάνια!-ThemaSports
18/05 @ 20:48

Σαν κι εκείνον… κανείς: Απόλυτο αφεντικό ο Φερστάπεν, κέρδισε την pole position στο GP της Εμίλια Ρομάνια!

Δεν είναι τυχαία πρωταθλητής. Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε ακόμα μία pole position αρκετά δύσκολη και οριακή, για το GP της Εμίλια Ρομάνια στην Ιμόλα.

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari-ThemaSports
16/05 @ 16:58

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημασία τους. Ας δούμε τα κυριότερα της ημέρας.

Τα «γαλλικά» του Μάνσελ με τον Σένα-ThemaSports
17/05 @ 12:26

Τα «γαλλικά» του Μάνσελ με τον Σένα

Ορισμένα γεγονότα της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1 μέχρι σήμερα κάνουν κόσμο να παραμιλούν. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι-ThemaSports
07/05 @ 15:35

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι - έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"-ThemaSports
07/05 @ 13:05

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"

Ο διευθυντής της Scuderia μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή είναι να κερδίζει με το cavallino, στο τεράστιο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ