Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Βαρνάβας Θεοδώρου, Πέτρος Εγγλεζούδης και Κλεάνθης Βαρναβίδης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων/Νεανίδων στο Καζακστάν Άλλο ένα μετάλλιο προστέθηκε στη συλλογή της κυπριακής αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων/Νεανίδων της ISSF που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν! Μετά το αργυρό και το χάλκινο στο ατομικό σκητ εφήβων, η εθνική ομάδα εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τη Δευτέρα 30 Αυγούστου! Η παρουσία της αποστολής της ΣΚΟΚ στο Καζακστάν ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 του μήνα, με το μικτό σκητ, εκεί όπου το κυπριακό δίδυμο πήρε την 4η θέση, μένοντας μια ανάσα εκτός μεταλλίων! Η όλη παρουσία των αθλητών μας ήταν εξαιρετική, με τους νεαρούς σκοπευτές και σκοπεύτριες μας να αποδεικνύουν ότι και το μέλλον του πιο πετυχημένου εδώ και δεκαετίες αθλήματος, είναι λαμπρό! Οι Βαρνάβας Θεοδώρου, Πέτρος Εγγλεζούδης και Κλεάνθης Βαρναβίδης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σκητ εφήβων. Με την εξαιρετική τους πορεία στο διήμερο του ατομικού και το φανταστικό τελείωμα τους την 3η ημέρα, στις 30 Αυγούστου, έβαλαν τις βάσεις για το χρυσό, αφού ολοκλήρωσαν με 505 πετυχημένους δίσκους (171 ο Θεοδώρου, 170 ο Βαρναβίδης, 164 ο Εγγλεζούδης), με τη Ρωσία να ακολουθεί με 476 δίσκους. Ακολούθως, στον αγώνα για τις θέσεις 1-2, απέναντι στην ρωσική ομάδα των Artem Glotov, Salavat Sadykov και Evgenii Tikunov, η Κύπρος επικράτησε 7-5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο! Το χάλκινο πήγε στο Καζακστάν. Η συμμετοχή της Κύπρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου, με τη συμμετοχή στο μικτό σκητ. Το δίδυμο των Αναστασία Ελευθερίου και Κλεάνθη Βαρναβίδη έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο, αλλά έμειναν εν τέλει στην 4η θέση. Στον προκριματικό, η Κύπρος είχε 136/150 δίσκους (από 68/75 οι δύο σκοπευτές μας) και έτσι κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Τουρκία στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, εκεί όπου η γειτονική χώρα, πήρε την 3η θέση. Στον αγώνα για το χρυσό αγωνίστηκαν τα δύο δίδυμα της Ρωσίας. Θυμίζουμε ότι η Κύπρος πήρε την Κυριακή 29 Αυγούστου άλλα δύο μετάλλια, στο ατομικό σκητ εφήβων, αργυρό με τον Κλεάνθη Βαρναβίδη και χάλκινο με τον Ανδρέα Ποντίκη. Ο Βαρνάβας Θεοδώρου κατετάγη 4ος, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η χώρα μας θα είχε και τέταρτο αθλητή στον τελικό του ατομικού, με τον Θεόδωρο Ιωαννίδη, αλλά λόγω του ότι μόνο τρεις αθλητές από την ίδια χώρα μπορούν να συμμετέχουν σε τελικό, διεξήχθη διαδικασία ξαφνικού θανάτου μεταξύ του πιο πάνω και του Βαρναβίδη. Την αποστολή συνόδευαν οι προπονητές Μιχάλης Κατζιανής και Τάκης Χριστοφόρου. Η ΣΚΟΚ συγχαίρει όλους τους αθλητές της αποστολής, τους προπονητές τους, τις οικογένειες τους και τους σκοπευτικούς ομίλους τους.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/05 @ 09:07

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος, ο Κεραυνός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από εκείνον του κυπελλούχου, καθώς στον 3ο αγώνα για την τελική φάση των πλέι-οφ, που έγινε στο «Κ. Παπαέλληνας», κέρδισε τον Απόλλωνα με 58-36 και έτσι με σκορ νικών / ηττών 2-1, έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ