Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τις 30 Ιουλίου έως τις 14 Αυγούστου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1932. Διοργανώτρια πόλη ήταν το Λος Άντζελες στην πολιτεία της Καλιφόρνια, συμμετείχαν 37 χώρες στο σύνολο, ενώ έχουν μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Αρχικά, επειδή ήταν η 10η φορά που διοργανώθηκαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και λόγω της εποχής που έγιναν. Συγκεκριμένα, εκείνη την εποχή πολύς κόσμος παγκοσμίως και σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική είχε πέσει σε κατάθλιψη (Great Depression όπως έμεινε γνωστή), λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης του 1929, η οποία προκλήθηκε από το κραχ στο χρηματιστήριο (24 Οκτωβρίου 1929), με την κρίση να έχει καταστροφικές συνέπειες σε όλο τον κόσμο.
Έτσι, αυτός ήταν και ένας λόγος που ποτέ δεν καταγράφηκε επίσημα πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκείνη τη χρονιά, καθώς ήταν πολύ πιθανό να δημιουργηθούν εντάσεις.
OI AΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ… ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ  Μεγάλη κερδισμένη των Αγώνων ήταν η διοργανώτρια Αμερική, η οποία στο σύνολο έλαβε 103 μετάλλια με τα 41 από αυτά να είναι χρυσά. Από εκεί και πέρα, δύο αθλητές ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932. Συγκεκριμένα ήταν ο Ιταλός Ρομέο Νέρι και η Αμερικανίδα Έλεν Μάντισον, οι οποίοι κατέκτησαν από τρία χρυσά μετάλλια σε γυμναστική και κολύμβηση αντίστοιχα. sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ