Στο κόλπο ξανά αλλά όχι ξανά το ίδιο λάθος…

4

Advertisement

Η ήττα του ΑΠΟΕΛ από τον Απόλλωνα έχει δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να μειώσει τη διαφορά της από την πρώτη θέση στο -4 και πλέον με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μπαίνει ξανά δυναμικά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Η νίκη επί του Ερμή έχει σκορπίσει χαμόγελα τα οποία έγιναν πιο πλατιά όταν το βράδυ της Δευτέρας ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-0 του ΑΠΟΕΛ. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ ήταν μια από τις μεγάλες κερδισμένες της αγωνιστικής και πλέον περιμένει το Σαββατοκύριακο που έρχεται για να διαπιστώσει αν θα χαμογελάσει εκ νέου.

Η ομάδα της Λάρνακας υποδέχεται την Αναγέννηση την ίδια ώρα που ο Απόλλωνας θα παίξει εκτός με την Ανόρθωση, ενώ θα τα πουν στο μεγάλο ντέρμπι της Λευκωσίας ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Με αυτά τα δεδομένα η ΑΕΚ αν κερδίσει θα καταφέρει να επωφεληθεί των απωλειών που θα προκύψουν και αν ο ΑΠΟΕΛ δεν κερδίσει, θα μειώσει τη διαφορά ακόμη περισσότερο από την κορυφή.

Η νίκη απέναντι στον Ερμή έβγαλε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία. Στα θετικά το γεγονός ότι σκόραρε νωρίς, είχε καταφέρει να κυριαρχήσει στο παιχνίδι και έκανε κουμάντο (μέχρι την αποβολή τουλάχιστον).

Ντεμπούτο με υποσχέσεις ο Χέφελ…

Επίσης, είχαμε το ντεμπούτο του Χέκτορ Χέφελ ο οποίος για πρώτη φορά πήρε φανέλα βασικού και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία.

Ζητούσε μπάλα, ήταν κινητικός και με αρκετή διάθεση ενώ σκόραρε και ένα γκολ. Για ντεμπούτο μια χαρά τα πήγε, όμως σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο και να είναι σε θέση να υπολογίζεται από τον Ιδιάκεθ στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Η λογική λέει ότι θα είναι βασικός και απέναντι στην Αναγέννηση, ειδικά μετά και την δεδομένη απουσία του Λαμπάν. Ο Χέφελ είναι παίκτης που μπορεί ΑΕΚ να «χτίσει» πάνω του και σε βάθος χρόνου να μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα πολύ περισσότερα.

Στα αρνητικά της νίκης η αποβολή του Λαμπάν που θα μπορούσε να την αποφύγει και να μην βάλει σε περιπέτειες την ομάδα του. Ο Γάλλος ενήργησε άτσαλα και επιπόλαια και παρά το 3-0 που ήταν το σκορ στην φάση της αποβολής η ΑΕΚ είδε κι έπαθε μέχρι να πανηγυρίσει το τρίποντο.

Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ επιστρέφει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Το παιχνίδι με την Αναγέννηση δεν πρέπει να υποτιμηθεί από ΚΑΝΕΝΑ στην ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ φέτος άφησε οκτώ ολόκληρους βαθμούς σε παιχνίδια με ομάδες που είτε παλεύουν για να σωθούν, είτε έχουν υποβιβαστεί ήδη.

Απλά θυμίζουμε τις οδυνηρές ισοπαλίες με Αναγέννηση, Δόξα, Άρη και ΑΕΖ. Υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που μπορεί μετά από αυτά τα παιχνίδια να υποτιμήσει την Αναγέννηση;