Σε προπόνηση ομάδας είπε «Πρώτος που θα πάει φυλακή θα είναι…»

3

Advertisement

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύεται στη σημερινή (Σάββατο 04-03-2017) έκδοση του αθλητικού ενθέτου «Γήπεδο» της καθημερινής εφημερίδας «Πολίτης».

Αφορά την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρου Νεοφυτίδη, σε προπόνηση της Καρμιώτισσας Πάνω Πολεμιδιών, όπου μίλησε στους παίκτες.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Οι αυστηρές συστάσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΠ στους παίκτες της Καρμιώτισσας και oι ταινίες που προβάλλονται στους ποδοσφαιριστές των ομάδων μας

Έντονος και παραινετικός ήταν ο Σπύρος Νεοφυτίδης κατά την επίσκεψή του στην προπόνηση της Καρμιώτισσας την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ έφερε τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους σχετικά με τη μάστιγα των προσυνεννοημένων αγώνων, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Όλοι ξέρουμε το τι γίνεται. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εμείς έχουμε υποχρέωση να σας παρέχουμε νομική υποστήριξη, αλλά μέχρι εκεί».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Νεοφυτίδης προειδοποίησε τους παίκτες, βασιζόμενος στην εμπειρία άλλων χωρών που ξήλωσαν κυκλώματα που χειραγωγούσαν αποτελέσματα, με το ακόλουθο μήνυμα: «Να είστε σίγουροι ότι ο πρώτος που θα πάει φυλακή θα είναι ποδοσφαιριστής».

Οι επισκέψεις στις ομάδες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων παιχνιδιών, που φέρει τον τίτλο «Say No 2 Match Fixing», και γίνεται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στους παίκτες θα προβάλλονται δύο ταινίες μικρού μήκους.

Στη μία ιστορία πρωταγωνιστής είναι ένας παίκτης που παρασύρθηκε από τον μάνατζέρ του, αποδέχτηκε να συμμετέχει σε σικέ παιχνίδι και συνελήφθη.

Στη δεύτερη ιστορία, μάνατζερ προσεγγίζει ποδοσφαιριστές για να δεχτούν πέντε γκολ και πάνω σε συγκεκριμένο αγώνα (ένα συνηθισμένο στοίχημα, σύμφωνα με τους φακέλους που αποστέλλει η UEFA) με την υπόσχεση να λάβουν ένα υπέρογκο ποσό. Σε αυτή την περίπτωση οι ποδοσφαιριστές κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του μάνατζερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ετοιμάστηκε σε συνεργασία της FIFA, της FIFPro και της Interpol. Τις αμέσως επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες νέες επισκέψεις, ενώ στόχος είναι σύντομα να ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων, και ειδικότερα πριν την έναρξη των πλέι οφ και πλέι άουτ. Η εμπειρία προηγούμενων χρόνων έδειξε ότι τα ύποπτα παιχνίδια σε αυτή την περίοδο αυξάνονται. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των στημένων αγώνων μεγάλωσε και κατά τη διάρκεια των κανονικών περιόδων».