Πως μεταφράζεται η δήλωση Ιδιάκεθ και ποιες είναι οι προθέσεις του;

4

Advertisement

Σαν ένα παιχνίδι των πλεί οφ θα αντιμετωπίσει την αναμέτρηση με την Αναγέννηση Δερύνειας ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος στις τοποθετήσεις του σήμερα (3/3) στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ.

Πως μεταφράζεται όμως αυτή η δήλωση; Θα παίξει με βασική ενδεκάδα ο Ιδιάκεθ ή θα κάνει αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους βασικούς του ποδοσφαιριστές; Η απάντηση θα δοθεί το απόγευμα της Κυριακής, όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα αφήσει στον πάγκο κάποια βασικά του εργαλεία, μιας και ακολουθούν συνεχόμενα ντέρμπι.

Ορτίθ, Λαρένα, Γκαρίδο, Καταλά, Μουρίγιο, Τολεμές, Ακοράν και Τρισκόφσκι είναι παίκτες οι οποίοι έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους το τελευταίο διάστημα και κάποιοι εξ αυτών θα μείνουν εκτός. Θυμίζουμε ότι δεδομένα εκτός του αγώνα είναι ο Λαμπάν που είναι τιμωρημένος, ενώ δεν υπολογίζεται ούτε ο τραυματίας και ανέτοιμος Τέτε.

Αλλαγές θα γίνουν σε όλες τις γραμμές λογικά, όμως δεν θα είναι ριζικές. Ο Ιδιάκεθ δεν θέλει να την πατήσει ξανά σε τέτοιου είδους παιχνίδι, μιας και γνωρίζει πολύ καλά ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι πιθανόν καταστροφικό για την ΑΕΚ. Το πάθημα των αγώνων με τις φαινομενικά μικρές ομάδες επιβάλλεται να έχει γίνει μάθημα σε όλους.

Αυτό θα φανεί και στο γήπεδο. Όχι με το ποιοι θα αγωνιστούν αλλά πόσο σοβαρά θα πάρουν το παιχνίδι. Άλλωστε, ακόμη και με πολλές αλλαγές να κατέβει η ΑΕΚ στο ματς η ποιότητα των παικτών της είναι τέτοια που μπορεί να πάρει τη νίκη. Μια νίκη που θα της δώσει τη δυνατότητα είτε να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, είτε να ανέβει μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα, είτε και να αυξήσει τη διαφορά από τις ομάδες πιο κάτω.

Όπως και να το κάνουμε η ΑΕΚ με τρίποντο θα βγει κερδισμένη και αυτή την αγωνιστική και θα μπει στα πλέι οφ με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Ο Ιδιάκεθ πάντως δεν έχει δείξει ποιες είναι οι προθέσεις του απέναντι στην Αναγέννηση και πιθανόν να μην το πράξει καθόλου.