Μας τράβηξε ένα ναζιστικό χαιρετισμό… και καθάρισε

2188

Advertisement

Περάσαμε δύσκολα κι εμείς οι δημοσιογράφοι χθες το απόγευμα. Τη στιγμή που έγιναν οι συμπλοκές των αστυνομικών με μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ στη δυτική κερκίδα του Τσιρείου Σταδίου. 

Βλέπαμε τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, που ήταν στο κάτω διάζωμα, να προσπαθούν να προστατευτούν από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να διαλύσει τους λίγους παρανομούντες.

Σκοπός του κειμένου δεν είναι να… αναζητήσει τους λόγους που ξεκίνησαν τα επεισόδια. Ούτε ξέρουμε αν σωστά ή λανθασμένα ενήργησε η αστυνομία. Αυτή είναι δουλειά άλλων. Aς διατάξει ο αρμόδιος Υπουργός να γίνει έρευνα, για το σχέδιο δράσης της αστυνομίας.  

Κάτι άλλο μας προκάλεσε εντύπωση. Τη στιγμή της αναμπουμπούλας, όπου δικαιολογημένα ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έψαχνε τρόπους να προστατευθεί από τη χρήση χημικών (οι περισσότεροι μετακινήθηκαν προς τη βόρεια πλευρά της κερκίδας), ήταν ένας οπαδός που στάθηκε μπροστά από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. 

Μας χαιρέτισε ναζιστικά, δίδοντας μας το μήνυμα επίσης ότι θα μας… κόψει τα κεφάλια. Ενδεχομένως να μην έβλεπε (τόσο καλά) μπροστά του ο άνθρωπος. Ήταν προφανές ότι δεν… ήπιε απλώς το νερό ή το αναψυκτικό που αγόρασε από την καντίνα, αλλά και μερικά άλλα «πράγματα» που προμηθεύτηκε απ’ έξω. 

Ξέρουμε ότι δεν είναι παρά πολλοί οπαδοί, που συμπεριφέρονται έτσι όταν -υποτίθεται- πάνε να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Δεν πρέπει όμως να περνάνε στο ντούκου τέτοιες πράξεις. Το αυγό του φιδιού, φαίνεται πως όσο περνά ο χρόνος «αναπτύσσεται» έντονα και εδώ στα μέρη μας.

Διευκρίνιση: η φωτογραφία είναι από τα χθεσινά συμβάντα στο Τσίρειο, αλλά δεν έχει σχέση με το περιστατικό που καταγγέλλουμε…