Κυπριακό ποδόσφαιρο: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»

153

Advertisement

Ησυχάσαμε λίγο καιρό με τους φακέλους της UEFA και με το που ξεκίνησε το περιβόητο Β΄ γκρουπ, άρχισαν ξανά τα «όργανα».

Πάντως, δεν ξέρω κατά πόσο σας «παρηγορεί» αυτό, όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι σε σχέση με άλλες χρονιές, φέτος ή κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική από την ημέρα που εγκρίθηκαν τα νέα εξοντωτικά μέτρα από την ΚΟΠ, αλλά αυτή η ιστορία παραπέμπει στη «Λερναία Ύδρα» της μυθολογίας και έχω την εντύπωση ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν ακόμα περισσότερο τα… ύποπτα ματς και να πνάσουμε όλοι από τέτοια φαινόμενα, είναι η κατάργηση του Β΄ γκρουπ με τη σημερινή του μορφή, προκειμένου να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα που θα το κάνει ανταγωνιστικό.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό το επιχείρημα οριστικής κατάργησης του Β΄ γκρουπ, αφού με τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει οι οκτώ από τις 14 ομάδες να ολοκληρώνουν τη σεζόν από τις αρχές Μαρτίου!

Ειδικός δεν είμαι για να προτείνω λύσεις, άλλωστε ότι κι αν πούμε εμείς κι εσείς, είναι σαν να ρίχνουμε αυγά στον τοίχο, το θέμα είναι να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει οι αρμόδιοι, σε συνεργασία πάντα με τα σωματεία, τα οποία θα πρέπει να δουν το θέμα πιο σοβαρά και «ζεστά», εάν ενδιαφέρονται πραγματικά (όπως λένε) για το «καλό του ποδοσφαίρου».

Πάντως, ή απορία όλων των ποδοσφαιρόφιλων, είναι σε τι πραγματικά εξυπηρετεί το φίλαθλο κοινό το Β΄ γκρουπ, είτε το πρωτάθλημα διεξάγεται με 14 ομάδες, είτε με 12.

Μία ματιά να ρίξει κανείς στα εισιτήρια που κόβονται σε κάθε αγωνιστική σε αυτά τα παιχνίδια, θα διαπιστώσει ότι το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό και πως ο κόσμος δεν πρόκειται να ανταποκριθεί, ακόμα κι αν η είσοδος στα γήπεδα είναι ελεύθερη.

Εν κατακλείδι, αυτοί που κρατάνε το «μαχαίρι και το πεπόνι», ας κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι για να δουν πως μπορούν σταδιακά να κάνουν το πρωτάθλημα πιο ελκυστικό, εάν δεν θέλουν χρόνο με το χρόνο να μειώνεται η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, ακόμα και στα ντέρμπι των ομάδων του Α΄ γκρουπ.

Για το περιβόητο θέμα της διαιτησίας τώρα που «σφίγγουν τα γάλατα» σε πρωτάθλημα και κύπελλο, θα τα πούμε ενδεχομένως κάποια άλλη στιγμή, αλλά ας ελπίσουμε να μην μας δώσουν την αφορμή και όλα να κυλήσουν ομαλά στη συνέχεια.

Προς το παρόν, ας κρατήσουμε όλοι μας χαμηλούς τόνους και βλέπουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα…