Θέλει νίκη για να ξορκίσει την κατάρα… (γράφημα ενδεκάδας)

6

Advertisement

Η Ομόνοια σαν τυπικά φιλοξενούμενη, θα αντιμετωπίσει στο «αιώνιο» ντέρμπι τον ΑΠΟΕΛ. Ο στόχος για τους «πράσινους» είναι ξεκάθαρος, αφού θέλουν μόνο την νίκη έτσι ώστε να σπάσουν την κατάρα που τους τρέχει ξοπίσω τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και που τους θέλει να μην νικάνε τους «γαλαζοκίτρινους».

Οι «πράσινοι» μέσα σε όλα αυτά που δημιουργήθηκαν την τελευταία βδομάδα, καλούνται να αγωνιστούν και σε ένα μεγάλο παιχνίδι που έχει την δική του ιδιαιτερότητα και σημασία γι αυτούς. Η ομάδα του Άκη Ιωακείμ πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη από την κόντρα σωματείου και οργανωμένων, αν και φυσικά δεν μπορεί αφού αυτό τις στοιχίζει, καθώς θα έχει στο πλευρό της ελάχιστους οπαδού.

Μπορεί ποιοτικά η Ομόνοια σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, να υστερεί αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή, όμως ένα ντέρμπι όπως είναι το «ελ κλάσικο» της Κύπρου, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει αποτέλεσμα ή να βάλει ταμπέλες φαβορί και αουτσάιντερ. Η Ομόνοια εάν θέλει να φύγει με το υπέρ της αποτέλεσμα, θα πρέπει να προσέξει αρκετά την ανασταλτική της λειτουργία (το πρόβλημα που την βασανίζει από την αρχή της χρόνιας), και όποιοι παίκτες χρησιμοποιηθούν, να βγάλουν όλο τους το είναι και να τρέξουν μέσα στο γήπεδο.

Ο Άκης Ιωακείμ, με βάση τα όσα είδε τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις, ήδη έχει σχεδιάσει στο μυαλό του για το πώς θα παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κύπριος κόουτς αναμένεται να ξεκινήσει με τον Παναγή κάτω από τα δοκάρια. Ο Δημητρίου, ο Κατελάρης, ο Βύντρα (ή Φλορέσκου) και ο Σοϊλέδης θα πλαισιώνουν τον Παναγή στην αμυντική γραμμή.

Στον νευραλγικό χώρο του κέντρου ίσως δούμε τον Μαργκάσα δίπλα από τον Τουρέ, και πιο μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου τον Κλέϊτον.

Στα «φτερά» θα αγωνιστεί ο Χριστοφή, στο άλλο υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, αφού μετά την φυγή του Σιέρινταν για την Πολωνία, ο Άκης Ιωακείμ καλείται να αποφασίσει ανάμεσα σε Αζίζ και Σάκη Κύπρου. Στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας και του πρωταθλήματος Ματ Ντάρμπισαιρ.