Δεν ξανάγινε… Στη «μέγγενη» ο Σοφοκλέους

6

Advertisement

Η συνέχιση της αγωνιστικής κατρακύλας της ΑΕΛ, είναι δεδομένο ότι θα φέρει εξελίξεις. Το ενδιαφέρον πλέον δεν επικεντρώνεται τόσο στο μέλλον του Πάμπου, όσο στην αντίδραση του προέδρου Αντρέα Σοφοκλέους, ύστερα από τη χθεσινή ολομέτωπη επίθεση εναντίον του από την ηγεσία του ΣΥΦΑΕΛ.

Είναι η πρώτη φορά που οι οργανωμένοι οπαδοί βγαίνουν ξεκάθαρα και λένε ότι πρέπει να τερματιστεί η εποχή Αντρέα Σοφοκλέους στον Σύλλογο. Δεν κρύβονται πίσω από τις λέξεις, αλλά το επισημαίνουν με «τσεκουράτες» αναφορές, ότι αυτός κι η ολιγομελής ομάδα συνεργατών του, φταίνε για το πως έχει καταντήσει η ομάδα τον τελευταίο καιρό.

Μπαίνει πλέον στην «μέγγενη» των οργανωμένων ο άνθρωπος που ηγείται του Συλλόγου, κατά την τελευταία δεκαετία. Βγήκε και κατά το παρελθόν δημόσια, λέγοντας να «κοπιάσει», σε όποιον ενδιαφέρεται να διαχειριστεί την ομάδα και τον σύλλογο. Το φώναξε παραπάνω πριν περίπου δυο χρόνια, μετά τον χαμένο τελικό με τον ΑΠΟΕΛ, επηρεαζόμενος από τα άσχημα συμβάντα που συνόδευσαν εκείνο το εφιαλτικό βράδυ στο ΓΣΖ Λάρνακας. Tώρα τα πράγματα είναι αλλιώτικα. Δεν σκέφτεται ο ίδιος να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά του το ζητά ένα σημαντικό «κύτταρο» της ΑΕΛίτικης οικογένειας.

Δεν λέμε ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΛ ζητά αποχώρηση του Σοφοκλέους. Δεν μπορούμε άλλωστε να το παρουσιάσουμε αυτό, με νούμερα και αποδείξεις. Όμως το ότι ο ΣΥΦΑΕΛ, ένας οργανισμός με ερείσματα και δύναμη μέσα στην κοινωνία του Συλλόγου, βγήκε δημόσια και ζητά παραίτηση του προέδρου, δεν είναι γεγονός που μπορούμε εύκολα να το προσπεράσουμε.

Είναι και μια άλλη πικρή πραγματικότητα, που πρέπει να τη λέμε. Τα προβλήματα στην ποδοσφαιρική οικογένεια της ΑΕΛ δεν εμφανίστηκαν τώρα ξαφνικά ή τις τελευταίες εβδομάδες που η ομάδα δέχθηκε τρεις συνεχόμενες ήττες. Σιγόβραζαν κάποιες καταστάσεις από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Απλώς οι επιτυχίες της ομάδας συνέτειναν στο… κρύψιμο τους κάτω από το χαλί.