Αυτά ειπώθηκαν για πρόκριση, «ντου» αστυνομίας στη δυτική, Ψευδιώτη και κλήρωση

65

Advertisement

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (20-04) στο Super Sport FM αναφέρθηκε στην πρόκριση επί της ΑΕΛ.

Αναλυτικά:

«Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν χαρακτήρα, στοιχεία μεγάλης ομάδας και κατάφεραν να πάρουν μια πανάξια πρόκριση απέναντι σε ένα δυνατό σύνολο, μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη και δυνατή στην φυσική κατάσταση. Οι αντοχές της ομάδας μας έχουν δοκιμαστεί αρκετά και χθες αποδοκιμάστηκαν ακόμα περισσότερο με δέκα ποδοσφαιριστές για ένα ημίχρονο αλλά έδειξαν την ανάλογη αυταπάρνηση και πήραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα.  Νομίζω ότι το δεύτερο 45λεπτο ήταν ωφέλιμο για να βγουν διαφορετικά συμπεράσματα. Γενικά σε εκείνο το ημίχρονο είδαμε παίκτες που δεν έχουν προσφέρει όσο περιμέναμε να προσφέρουν και αυτό βγάζει μια ικανοποίηση».

Για τη διαιτησία Κώστα Ψευδιώτη σχολίασε «Από τις τρεις ομάδες ήταν οι δυο ποιοτικές είπε ο προπονητής της ΑΕΛ και ήταν μια καλή απάντηση αυτή. Το εξετάζουμε το θέμα διαιτησίας, είναι θέμα της διοίκησης. Φέτος σε αρκετές περιπτώσεις είδαμε να συμβαίνουν πολλά πράγματα, πολλές ομάδες έχουν διαμαρτυρηθεί.  Αυτές είναι οι δυνατότητες των διαιτητών μας και με αυτούς θα ζήσουμε. Το πιο σημαντικό είναι η επαγγελματική κατάρτιση για να αυξηθούν οι δυνατότητες και να μειωθούν τα λάθη. Αυτό που όλοι ευχόμαστε είναι να μην δημιουργούνται τέτοια λάθη για να στοιχίζουν στην μία ή την άλλη ομάδα».

Για τα όσα έγιναν στη δυτική κερκίδα του Τσίρειου Σταδίου παρατήρησε «Είναι μια σύνηθες τακτική της αστυνομίας να μην λέει όλα τα γεγονότα. Δεν ξέρω αν θέλει με αυτό να προστατέψει τις ενέργειες της. Η δουλειά της αστυνομίας είναι η πρόληψη και η καταστολή. Ειδικά σε περιπτώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων η αστυνομία έχει εποπτικό ρόλο. Αυτό που έκαναν ήταν λανθασμένο. Αποφάσισαν με την είσοδο των οπαδών μας να βάλουν και μια αντιοχλαγωγική ομάδα της ΜΑΑΔ να είναι πίσω από τους οργανωμένους. Δυστυχώς υπάρχουν άτομα στις τάξεις των οπαδών που λανθασμένα ενεργούν όταν βλέπουν αστυνομικές δυνάμεις, κάποιοι το θεωρούν προκλητικό. Έπρεπε να ήταν καλύτερος ο χειρισμός. Από κει και πέρα αυτό που ενοχλεί είναι όταν η αστυνομία κάνει έφοδο σε μια κερκίδα ανοικτού πλάνου. Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε δυσάρεστα γεγονότα. Μακάρι η αστυνομία να συλλαμβάνει αυτούς τους ταραξίες αλλά πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν κινήσεις σωστές. Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνος».

Τέλος, για την κλήρωση της ημιτελικής φάσης υπογράμμισε «Ακόμα και αυτός που θα κληθεί να παίξει απέναντι στην Δόξα που δεν είναι παραδοσιακή ομάδα Κυπέλλου θα έχει επίσης δύσκολο έργο. Μπορεί αν κάνουμε σύγκριση η Δόξα να είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος αλλά στο Κύπελλο δεν υπάρχουν εύκολα».