Άχαρο και χωρίς ουσία το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς…

121

Advertisement

Έχουμε μπει για τα καλά στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται για το ποια ομάδα θα κόψει πρώτη το νήμα, και να στεφθεί πρωταθλήτρια για την σεζόν αυτή.

Εμείς όμως θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη  τα τετριμμένα, και τώρα που φτάνουμε προς το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν θα ασχοληθούμε με ένα μείζον ζήτημα το οποίο, αξίζει και  χρίζει σχολιασμού.

Σε παλαιότερο άρθρο μας από την ίδια στήλη, ο γραφών ασχολήθηκε με τα άδεια γήπεδα λόγω του ότι οι μικρομεσαίες ομάδες δεν έχουν αρκετό κόσμο. Αυτή την φορά ναι μεν θα ασχοληθούμε με τα άδεια γήπεδα, αλλά όχι γιατί τα σωματεία δεν έχουν τον κόσμο τους αλλά γιατί αναγκάζονται από τις τιμωρίες που δέχονται από την Δικαστική της ΚΟΠ, να δίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Στην 2η, στην 3η αλλά και στην 4η αγωνιστική της β’ φάσης παρακολουθήσουμε σημαντικά παιχνίδια (κυρίως ντέρμπι) να διεξάγονται σε «βουβά» γήπεδα. Δεν αντιλέγουμε  όμορφη ήταν η εικόνα που παρακολουθήσουμε με τα γυναικόπαιδα, και τους συνταξιούχους στις κερκίδες, αλλά είμαστε όλοι της άποψης ότι σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος θα ήταν πιο ωραίο για όλους αυτά τα μεγάλα παιχνίδια να διεξάγονται σε στάδια με γεμάτες κερκίδες.

Όσο για μας τους δημοσιογράφους από όποιο μέσο κι αν προέρχονται (ιστοσελίδες, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο), αλλά και για τους ίδιους,  τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου μας (ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές), είναι εντελώς άχαρο αυτά τα σούπερ ντέρμπι και τα «καυτά» παιχνίδια  να δίνονται μπροστά από κενά καθίσματα.

Θα πρέπει επιτέλους η ΚΟΠ, η Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, να ψάξουν για άλλες ποινές γιατί είναι κρίμα και άδικο για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο κι αυτό το άθλημα να παρακολουθούν αυτό που συμβαίνει με την διεξαγωγή σπουδαίων αγώνων πίσω από τις κλειστές καγκελόπορτες των γηπέδων.

Σίγουρα πολλοί από εσάς που διαβάσατε την πιο πάνω παράγραφο θα διερωτηθείτε και θα θέσετε το εξής ερώτημα υπάρχουν άλλοι τρόποι να το αποφύγουμε αυτό;  Η απάντηση είναι ΝΑΙ  υπάρχουν απλά όλοι αυτοί που χειρίζονται αυτά τα ζητήματα αλλά και το κράτος θα πρέπει να θεσπιστούν και να εφαρμόσουν άλλους νόμους γι αυτά τα ζητήματα.  

Θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες κείμενα και παραγράφους, για τιμωρίες οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στο ποδόσφαιρο για να αποφύγουμε τα κεκλεισμένων των θυρών, όμως δεν είναι ούτε της στιγμής, και ούτε θέλουμε να λογοκριθούμε αν γράψουμε κάτι το οποίο δεν θα αρέσει στον φίλαθλο κόσμο, είμαστε όμως απόλυτα βέβαιοι ότι όλοι από εμάς και εσάς (φίλαθλοι – οπαδοί) θα θέλατε αυτό το γεγονός να ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ άμεσα.

Το γεγονός αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει ούτε στους ποδοσφαιριστές, ούτε και στους παράγοντες. O Πρόεδρος της Ομόνοιας που βρέθηκε πρόσφατα σε εκπομπή στην τηλεόραση του Σίγμα, ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Πάρντο στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ αλλά και ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ μαζί με τον Τομάς πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΛ (3η αγωνιστική των play – off), είναι κάτι που δεν το άφησαν ασχολίαστο δείχνοντας έντονα τον προβληματισμό τους γι αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο μας εν έτη 2017.

Δεν νομίζω σε κανένα από εμάς να άρεσε να έβλεπε μεγάλα παιχνίδια, από σπουδαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως  την Premier League, την Primera Division, την Serie A,  και την  Bundesliga, να διεξάγονται χωρίς οπαδούς. Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν θα το δούμε ποτέ, ναι μεν και σε άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γίνονται φασαρίες και επεισόδια μεταξύ των οπαδών και στα γήπεδα, αλλά την ποινή των κεκλεισμένων των θυρών, έχουμε την εντύπωση ότι μόνο στο Κυπριακό πρωτάθλημα της εφαρμόζουμε.

Υ.Γ. Το άλλο θέμα που θα πρέπει να εξετάσει άμεσα η Ομοσπονδία, είναι η τιμωρία από την Δικαστική της ΚΟΠ, η οποία αναγκάζει τις ομάδες να αγωνιστούν  σε γήπεδα με κλειστή την μία κερκίδα. Σε αυτή την περίπτωση, το τίμημα και την οικονομική ζημιά την δέχονται κυρίως  τα σωματεία της Λεμεσού, ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ.

Για να είμαστε πιο κατανοητοί, ας μιλήσουμε με παράδειγμα. Έαν παραδείγματος χάρη τιμωρηθούν οι δύο Λεμεσιανές ομάδες για κλείσιμο μιας κερκίδας, αυτό δεν θα είναι εφικτό να συμβεί, αφού τόσο ο Απόλλωνας, όσο και η ΑΕΛ, χρησιμοποιούν μια κερκίδα (Ανατολική και Δυτική) η οποία είναι χωρισμένη σε δύο διαζώματα. Έτσι οι κυανόλευκοι και οι γαλαζοκίτρινοι αναγκάζονται να χάνουν περισσότερο από τον μισό τους κόσμο λόγω του ότι το μίσο διάζωμα μένει κλειστό, με αποτέλεσμα να δέχονται μεγάλη οικονομική ζημιά.

Σίγουρα αυτό είναι ΑΔΙΚΟ για τις ομάδες της Λεμεσού σε σχέση με τα υπόλοιπα σωματεία όπως η ΑΕΚ, η Ανόρθωση, η Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, οι οποίες όταν δεχθούν τέτοια τιμωρία χάνουν το ένα τέταρτο του κόσμου τους από την κερκίδα η οποία αναγκάζεται να παραμείνει κλειστή λόγω τιμωρίας.

Υ.Γ. Είναι καιρός κάποιοι να βάλουν το χέρι τους να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται με την διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους. Είναι πραγματικά κρίμα αυτός ο κόσμος που αγαπά την ομάδα του και το ποδόσφαιρο να του στερούν το δικαίωμα να τα παρακολουθήσει από κοντά στο γήπεδο, γιατί σίγουρα άλλη η μαγεία του γηπέδου κι άλλη της τηλεόρασης.

Είμαστε της άποψης ότι είναι κρίμα και άδικο για τους ΛΊΓΟΥΣ να την πληρώνουν οι ΠΟΛΛΟΊ και να στερούνται το δικαίωμα να πάνε στους αγωνιστικούς χώρουν να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.